Domov

CERTIFIKÁT ZELENÁ ŠKOLA

 

Získali sme certifikát a zástavu Zelenej školy. Stali sme sa súčasťou medzinárodného projektu Eco-Schools!!

 

Naša škola získala certifikát, ktorý ju oprávňuje používať titul Zelená škola. Do projektu sme sa zapojili v minulom školskom roku po prvý krát. Prioritnou témou Zelenej školy bola Zeleň a ochrana prírody. Kolégium Zelenej školy vypracovalo environmentálny akčný plán, kde hlavným cieľom školy bolo zvýšenie množstva zelene o 15 %. Tento cieľ bol naplnený – množstvo zelene sa zvýšilo o 28 %.

 

Istým zavŕšením úsilia na tomto projekte bolo i prevzatie medzinárodnej zástavy a certifikátu dňa 9. októbra 2014 v Divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave. Slávnostného programu sa spolu s koordinátorkou projektu Mgr. Martou Kubalovou a zástupcom riaditeľky školy Mgr. Vladimírom Večeríkom zúčastnili žiaci z 3. A triedy, ktorí na projekte usilovne pracovali. Platnosť medzinárodného ocenenia je 24 mesiacov od jeho udelenia. Škola má právo uvádzať logo na všetkých školských dokumentoch, hlavičkových papieroch, na internetovej stránke a propagačných materiáloch školy.

 

Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí prispeli k získaniu certifikátu Zelená škola, ktorý má medzinárodné renomé a školy, ktoré ho získajú, sa zároveň stávajú členmi celosvetovej siete Eco-Schools. Získaním certifikátu sa práca na zveľaďovaní prostredia školy určite nekončí a v rozmanitých aktivitách budeme naďalej pokračovať.

 

Autor: Mgr. Marta Kubalová, Mgr. Vladimír Večerík