Domov

EEBG TALIANSKO 2014

 

Už po 22. rok sa Obchodná akadémia Dušana Metoda Janotu zapojila do medzinárodnej podnikateľskej hry Enterprise European Business Game, ktorá sa konala od 29. júna do 4. júla 2014 v historickom meste Perugia v provincii Umbria v Taliansku.

 

Našu školu reprezentovali študenti 4. A Lukáš Hrošovský, Pavol Holeštiak a Peter Mihálik so svojou fiktívnou firmou Solard, s. r. o., ktorá sa zaoberá výrobou automatickej solárnej kosačky. Vrcholom súťaže bola obhajoba podnikateľských projektov, ktorú otvoril prezident ECIPA Ravenna Marco Baldi. Vo finálnom kole sa predstavili študenti z ôsmich krajín, a to z Talianska, Dánska, Anglicka, Francúzska, Českej republiky, Chorvátska, Faerských ostrovov a zo Slovenska. Víťazmi sa stali študenti z Dánska, ale naši študenti dôstojne reprezentovališkolu i celú krajinu.

 

Okrem súťaženia spoznávali študenti iných mladých ľudí z rôznych krajín, ich zvyky, obyčaje a krásy stredného Talianska. Hra má na našej škole dlhoročnú tradíciu a pre našich študentov má obrovský význam, nakoľko prepája svet teórie a praxe. Okrem toho prispieva k spolupráci medzi školami a podnikateľským svetom, študenti reagujú na aktuálne výzvy a projekt rozvíja priateľstvo a porozumenie medzi mladými ľuďmi u nás i vo svete.

 

Veľká vďaka patrí pani riaditeľke Ing. Elene Kováčovej, sponzorom a ŽSK za podporu počas trvania celého projektu.