Domov

EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV

 

Aj tento rok sa naša škola zapojila do akcie „Európsky deň jazykov“, ktorej cieľom je upozorniť verejnosť na dôležitosť štúdia jazykov, zvyšovanie mnohojazyčnosti, medzikultúrne porozumenie a podpora celoživotného jazykového vzdelávania v školách i mimo škôl.

 

V čase od 26. 9. 2014 do 3. 10. 2014 sa na našej škole uskutočnili pod vedením vyučujúcich anglického, nemeckého, francúzskeho a ruského jazyka rôzne podujatia, aktivity a workshopy, propagujúce Európsky deň jazykov.

 

Študenti anglického jazyka sa oboznámili so zaujímavými faktami súvisiacimi s pôvodom jazyka, jednotlivými jazykovými rodinami, dialektom v anglicky hovoriacich krajinách... Po prezentácii svoje získané vedomosti mohli zúročiť v kvíze, kde skupinovo súťažili, pričom najrýchlejšia skupina so správnymi odpoveďami sa stala víťazom.

 

Ďalšia skupina študentov sa učila nemecký jazyk v príjemnom prostredí „bylinkového raja“ prostredníctvom rôznych didaktických hier a slovných frazeologizmov, zdokonalila si slovnú zásobu a výslovnosť pomocou vytvárania rýmov a jazykolamov.

 

Študenti ruského jazyka sa popri konverzácii učili variť a vychutnávať pravý ruský čaj. Zároveň zažili krajinovedné poznatky prostredníctvom sledovania ruského filmu a diskusie o literatúre.

 

Autor: PaedDr. Mária Miníková