Domov

Exkurzia Londýn, Windsor a Oxford

 

6. júna 2024 sa 51 žiakov našej školy, spolu s 3 učiteľkami a pani riaditeľkou vydalo na exkurziu do Veľkej Británie. Počas 6 dní vyskúšali tisíc a jednu polohu, ako spať v autobuse „pohodlne“, plavili sa cez Lamanšský prieliv (pre niektorých prvá skúsenosť s morskou chorobou na „vlastný žalúdok“), videli tri úžasné mestá a veríme, že zažili nespočetné množstvo príjemných a podmanivých zážitkov. V Londýne sme navštívili časť Greenwich, kde sme prešli cez nultý poludník, ponorili sa do histórie námorníctva v National Maritime Museum, plavili sa po Temži, zdolali Londýnske metro i počas piatkového návalu a užili si všetky turisticky obľúbené miesta.

 

V univerzitnom meste Oxford sme prešli uličkami, po ktorých sa prechádzali známi absolventi, napríklad Hugh Grant, Bill Clinton, Tony Blair, C. S. Lewis a mnohí iní a prehliadli si Christ Church College, kde okrem iného videli i miesta, na ktorých sa natáčal film Harry Potter. V neposlednom rade strávili čas na hrade Windsor, ktorý bol obľúbeným sídlom kráľovnej Alžbety II a kde sa v kaplnke pri hrade nachádzajú hrobky významných kráľov.

 

Na záver by som sa chcela poďakovať našim študentom, že túto, nie úplne jednoduchú cestu, zvládli bez sťažností a s humorom a dobrou náladou. Sme na nich nesmierne hrdí a veríme, že to bol pre nich zážitok, na ktorí budú radi spomínať :).

 

Učitelia OA