Domov

Ocenenie žiaka Obchodnej akadémie DMJ

 

Ocenenie žiaka Obchodnej akadémie DMJ v Čadci za mimoriadne úspechy

 

Dňa 30. novembra 2023 v priestoroch Sobášneho paláca v Bytči, za prítomnosti podpredsedu ŽSK Petra Webera, riaditeľky OŠaŠ ŽSK Miroslavy Abrmanovej a ďalších hostí sa konalo pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva slávnostné oceňovanie žiakov stredných škôl ŽSK za mimoriadne úspechy v oblasti výchovy a vzdelávania. V šk. r. roku 2023/2024 bolo nominovaných 109 žiakov a na základe viacerých kritérií ŽSK vybral 41 žiakov, ktorí získali ocenenie v 5 kategóriách. Medzi nominovanými žiakmi bola vybraná a ocenená v kategórii mimoriadne študijné výsledky i naša žiačka 5. ročníka bilingválneho štúdia (slovensko-anglické) Obchodnej akadémie DMJ v Čadci Aneta Šíblová.

 

Aneta je veľmi zodpovedná žiačka, mimoriadne kreatívna, umelecky nadaná. Svojou účasťou na rôznych školských súťažiach či mimoškolských aktivitách a v neposlednom rade aj vzornou dochádzkou a výbornými študijnými výsledkami sa radí medzi vynikajúcich žiakov už od prvého ročníka. Nielen svojou osobnou účasťou, ale aj ako jedna z hlavných koordinátoriek a organizátoriek mnohých akcií motivuje aj spolužiakov k zapájaniu sa do rôznych činností. Jej talent v prednese sa vždy preukáže v príhovoroch na začiatku, či na konci školského roka, ale i na súťažiach v prednese prózy a poézie. Úspešne sa zapája projektov či charitatívnych aktivít. Svojím zanietením je prirodzeným vzorom svojich rovesníkov. Nie je jej cudzia, ani environmentálna problematika, čo prejavila aktívnou účasťou pri realizácii projektu „Deň Zeme“ a ako spoluautorka projektu „Spravme Čadcu čistejším m(i)estom“. Jej potenciál, empatia a komunikačné schopnosti sa prejavil v úspešnej reprezentácii OA DMJ na školskej, okresnej i krajskej úrovni. Je šéfredaktorkou školského časopisu MIKS, aktívnou prispievateľkou príspevkov do školského instagramu. Vždy mala blízko i k hudbe, od 5tich rokov tancuje a spieva vo folklórnom súbore Kelčovan.

Aneta neodmysliteľne patrí k úspešným reprezentantom našej školy na školskej, regionálnej, krajskej i celoslovenskej úrovni.

Svojím príkladným správaním a iniciatívou na rôznych projektoch tak motivuje aj ostatných žiakov OA DMJ.

 

Srdečne jej blahoželáme a prajeme veľa ďalších študijných úspechov.

 

Autor: Ing. Jitka Konáriková