Domov

Projekt POŠLIME KLASTRE DO ŠKOLY

 

V rámci aktívnej projektovej činnosti na našej škole sme sa tento školský rok zapojili aj do úplne nového projektu s názvom „Pošlime klastre do školy“.

 

Organizátorom a realizátorom projektu bola SEA – agentúra pre vzdelávanie a vedu s podporou Nadácie Ministerstva hospodárstva SR. Naša škola bola vybraná a oslovená pre spoluprácu na projekte spoločne s ďalšími 7 strednými školami z celého Slovenska. Základnou myšlienkou činnosti v projekte bolo vytvoriť podnikateľský zámer – návrh tzv. klastra, ktorý by priniesol benefity celému regiónu, ako obyvateľom, tak aj zapojeným organizáciám.

 

Naši žiaci Denisa ĎURANOVÁ, Simona TKADLECOVÁ a Matej SURIAK (IV. A trieda) pod vedením koordinátorky Ing. M. Kullovej vypracovali návrh pre realizáciu nového klastra pre žilinský región pod názvom IMO-S, s.r.o. – poskytovanie služby inovatívnej prepravy, so zameraním na výrazné zlepšenie dopravnej obslužnosti nášho regiónu.

 

Svoj návrh predstavili a odprezentovali pred odbornou porotou v rámci Medzinárodného veľtrhu cvičných firiem 2023 v Bratislave.

 

Naši žiaci svojim zaujímavým nápadom, prezentáciou na vysokej úrovni a kvalitným podnikateľským zámerom zaujali porotu a boli ocenení priamo riaditeľom Štátneho inštitútu odborného vzdelávania p. Ing. Branislavom Hadárom.

 

Žiakom ďakujeme za veľmi peknú reprezentáciu, za ich usilovnú prácu a tešíme sa na ich budúce úspechy v podobných súťažiach.

 

Viac informácií o projekte si môžete prečítať na webe:

kullovamaria.digiucitel.sk

 

Autorka: koordinátorka projektu: Ing. Mária Kullová