Domov

Putovná výstava na OA DMJ

 

Od 1. marca do 5. apríla 2024 žila naša škola výstavou pod názvom Heydrichiáda. Zapožičalo nám ju Múzeum SNP v Banskej Bystrici, s ktorým už dlhšie naša škola spolupracuje.

 

Lektorovanie prevzali naši žiaci z 2. A (Nina Košťalová, Kvetoslava Heltková, Ivana Časnochová), 2. C (Daniel Badura, Adriána Rovderová). 3. A (Kristína Gilányová, Aneta Potočárová,Viktória Pončková, Adela Šobichová, Šarlota Lysíková, Alexandra Ondrušová) a 3. B (Zuzana Zagrapanová). Prebiehala v slovenskom i anglickom jazyku. Celkovo bolo zrealizovaných 32 prednášok, 26 v slovenskom jazyku a 6 v angličtine. Jedna bola anglicko-slovenská. Našu školu navštívilo 10 základných a 4 stredné školy z okresu Čadca - Gymnázium J. M. Hurbana, Gymnázium J. M. Hurbana – bilingválna sekcia, SOŠ pedagogická Sv. Márie Goretti, Stredná zdravotnícka škola svätého Františka z Assisi, SOŠ obchodu a služieb a samozrejme žiaci našej školy.

 

Výstavu si pozreli aj klienti z CSS – PARK Čadca. Celkovo sa na nej zúčastnilo 531 hostí, vrátane žiakov a niektorých učiteľov našej školy. Chceme vyzdvihnúť a poďakovať sa našim lektorom, ktorí sa úlohy zhostili skutočne excelentne.

 

Bola to v poradí už tretia putovná výstava. Prečo s touto tematikou? Aj takouto formou sme chceli pripomenúť, akú hrôzu museli prežívať obyvatelia Lidíc a ďalších miest zasiahnutých fašistickou ideológiou. Aby sme nezabudli v dnešnej vypätej dobe dať stopku rôznym extrémistickým a populistickým názorom.

 

Autorky: Marta Kubalová, Zuzana Staníková 

 

 Návštevníci z CSS Park

 

Naši lektori v akcii

 

Výstavu si pozreli sterí...

 

... aj mladí

 

Realizačný tím

 

Prezentácia so šarmom

 

Nechýbalo ani odborné publikum