Domov

STRETNUTIE S EUROPOSLANKYŇOU

 

Obchodná akadémia diskutuje o EÚ!

 

Dňa 7. apríla 2014 zavítala do našej školy najmladšia slovenská europoslankyňa Katarína Neveďalová. Naši študenti tak mali opäť možnosť diskutovať o problematike týkajúcej sa podstaty Európskeho parlamentu, práce europoslancov a o možnostiach, ktoré mladým ľuďom Európska únia ponúka.

 

V rámci tejto návštevy si naši študenti pripravili krátku prezentáciu, v ktorej mohli hovoriť o aktivitách, ktoré ako študenti Obchodnej akadémie D. M. Janotu vykonávajú a podeliť sa tak o svoje skúsenosti z oblasti participácie mládeže.

 

Neformálne stretnutie skončilo krátkym, zábavným kvízom, vďaka ktorému si mnohí odniesli nielen informácie a úsmev na tvári, ale aj maličkosť z Európskeho parlamentu.  

 

Vďaka návšteve pani europoslankyne tak študenti obohatili svoje vyučovanie a naučili sa niečo nové. A čo na to hovorí ona sama?

 

„Pri stretnutí so študentmi sa mi opäť raz potvrdilo, že na našich školách máme šikovných mladých ľudí s veľkým potenciálom a chuťou rozširovať si svoje obzory. Prednášku v Čadci som začínala trochu netypicky – z pozície poslucháča. Dozvedela som sa o ich školských i mimoškolských aktivitách a úspechoch. Hovorili sme spolu o význame Európskej únie i o tom, čo všetko im ponúka. Študenti sa zaujímali aj o svoje možnosti v rámci Erasmu či o garanciu pre mladých,“ povedala Katarína Neveďalová.